Dimitrij Klančič za dobrobit bolnikov in boljše medsebojne odnose zaposlenih

Foto: ML, zajem zaslona

Danes je vodenje šempetrske bolnišnice prevzel novi direktor Dimitrij Klančič, ki je zdravnik in nekdanji vodja internističnega oddelka. Petino delovnega časa bo še naprej namenjal delu zdravnika nefrologa.

Klančič, ki začenja vodenje bolnišnice v težkih covidnih razmerah, je izpostavil, da si bo prizadeval za dobrobit bolnikov in boljše medsebojne odnose med zaposlenimi. Po več letih rdečih številk je bolnišnica v Šempetru trenutno v najboljšem finančnem položaju.

Foto: Pixabay

Bivši vršilec dolžnosti direktorja Ernest Gortan je šempetrsko bolnišnico, ki jo je prevzel lanskega 17. junija, po 17 mesecih predal v dobri finančni kondiciji. Po devetih mesecih kot edina splošna bolnišnica v Sloveniji posluje pozitivno. Dolgovi so praktično poplačani, po desetih mesecih leta so beležili 2,9 milijona evrov dobička.

Poleg epidemije vidi novi direktor velik izziv v izboljšanju medsebojnih odnosov v bolnišnici: „To bo zelo trd oreh, a pričakujem, da bom uspel. Ne takoj, to je tek na dolge proge. Da se bodo odnosi med zaposlenimi izboljšali, se bo poznalo tudi pri obravnavi naših pacientov, to pa je moje ključno vodilo,“ pojasnjuje Dimitrij Klančič, ki naj bi se prihodnji teden sestal tudi z ortopedom Danijelom Bešičem Loredanom ter se pogovoril o možnostih njegovega sodelovanja s šempetrsko bolnišnico tudi v prihodnje.

Foto: Pixabay

Ker sta tako infrastruktura kot tudi oprema marsikje dotrajani, je šempetrska bolnišnica potrebna številnih investicij. Trenutno poteka investicija v rehabilitacijski oddelek za odrasle po možganski kapi v Stari Gori, ki bo zaključena julija prihodnje leto, prenova oddelka za sterilizacijo, nabavili so nove ultrazvoke, v pripravi so še drugi nakupi opreme.