Kdo bo novi selektor: KEK, REJA, ZAHOVIČ, SREBRNIČ?

Foto: NZS - Tomaž Kavčič

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo ob 15. uri na Brdu pri Kranju na novinarski konferenci pojasnil podrobnosti sporazumne prekinitve pogodbe.

Izbrano vrsto je Kavčič prevzel 4. decembra lani, v tem času pa z njo enkrat zmagal, enkrat remiziral in doživel pet porazov. Pod njegovo taktirko so slovenski nogometaši v novoustanovljeni ligi narodov v uvodnih štirih krogih osvojili le točko, tako da jim celo grozi izpad v najnižji rang evropskega tekmovanja. Proti Bolgariji, Cipru in Norveški so Kavčičevi izbranci ostali praznih rok, sinoči pa so se v Stožicah proti Cipru veselili prve točke.

Foto: NZS

Tomaž Kavčič nosi svoj del krivde, a le to velja iskati tudi pri vodstvu NZS, igralcih… Kdo ga bo nasledil še ni znano. V igri je baje kar nekaj imen. Kek je po odhodu iz Rijeke prost, tu so še Milanič, Zahović, Srebrnič, Rožman, Šimundža, Reja… Pred vodstvom NZS je vsekakor težka naloga.

V kolikor bomo imeli srečno roko pri naboru kandidatov, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov,“ je na novinarski konferenci o izbiri novega selektorja med drugim povedal predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je zanikal, da bi se z možnimi kandidati že pogovarjal. Tudi možnosti imenovanja tujega selektorja ni izključil. 

ML