Kdo bo novi direktor javnega Zavoda GO! 2025 EPK?

Foto: ML

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica je objavila razpis za novega direktorja javnega Zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture Nova Gorica.

Razpis je odprt do 12. avgusta, sporočajo iz novogoriške občine. Objavljen je na spletni strani Javnega zavoda GO! 2025 in na spletni strani Mestne občine Nova Gorica.

Od kandidata za direktorja zavoda poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, pričakujejo še visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali najmanj specializacijo po visokošolski strokovni izobrazbi oz. magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja), najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, poznavanje strokovnega področja dela zavoda, aktivno znanje slovenskega jezika in znanje angleškega jezika na višji ravni ter sposobnost organiziranja in vodenja. Kandidati bodo morali prijavi na javni razpis priložiti življenjepis ter program razvoja in delovanja zavoda za mandatno obdobje.

Dosedanja direktorica zavoda Kaja Širok je prevzela funkcijo v kabinetu predsednika vlade, zavod pa trenutno vodi v.d. direktorja Gorazd Božič.

Še pred razpisom za direktorja zavoda so novogoriški svetniki potrdili tudi spremembo odloka o ustanovitvi javnega zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, s katerimi so iz pogojev za imenovanje direktorja javnega zavoda umaknili zahtevo po znanju italijanskega jezika.