Kako pomembno je mentoriranje mladih, ki se podajajo na podjetniško pot, kaže tudi podatek, da sta svojega mentorja imela tudi Steve Jobs in Bill Gates.

V sodelovanju z Gea Collegom zato SBC izvaja program mentoriranja za nadarjene študente. V SBC Loungu je v sredo potekal zaključni dogodek letošnje izvedbe programa, na katerem sta mentorje in mentorirance uvodoma pozdravila direktorica SBC Katarina Karlovšek in prodekan za študijske zadeve na Gea Collegu Mitja Jeraj, ki sta oba izpostavila zadovoljstvo nad izvedbo programa in številne pozitivne vidike tovrstnega sodelovanja.

Bogatejši za nove izkušnje

Mentorski pari v četri izvedbi programa so bili:

Primož Gams, direktor Dogs4motion, in Sara Breznikar, študentka 1. letnika digitalnega marketinga,

Jana Fleišer, ustanoviteljica vrtca Dobra teta, in Amaris Djordjević, študentka 3. letnika podjetništva,

Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, in Taja Kaja Cekuta, študentka 1. letnika digitalnega marketinga,

Mitja Jeraj in Jure Vrečar, študent 3. letnika podjetništva perspektivnih panog,

Rok Starič, ustanovitelj Rok’s nut butter, in Lucija Prosen, študentka 1. letnika gostinstva in turizma,

Jana Fleišer in Jon Kanjir, študent 2. letnika podjetništva perspektivnih panog.

Mentoriranci so izpostavili, da so po zaslugi programa mentoriranja bogatejši za nove izkušnje in da imajo boljšo predstavo o tem, kako začeti podjetniško pot.

Nastal je celo nov produkt

Lucija Prosen je celo prišla do konkretnega produkta. “Svoj izdelek sem oblikovala  na podlagi problema v podjetju za gojenje gob, saj s partnerjem vseh nisva uspela prodati restavracijam. Stopila sva v sodelovanje z Rokom Staričem, ki izdeluje namaze, kar sva hotela tudi midva, a sva ugotovila, da je težko priti do pravih kupcev, zato sva se odločila za čokolado z orehi, medom in prahom resastega bradovca, ki povečuje možgansko aktivnost,” je pojasnila.

S programom mentoriranja je zelo zadovoljen tudi njen partner Timotej Gungl, gostinec, ki se ukvarja z gojenjem gob. “Informacije gredo v obe smeri. Jaz sem se ogromno naučil, verjamem, da tudi Lucija. Mislim, da bova še naprej sodelovala,” pa je izpostavil Lucijin mentor Rok Starič.

Mentorski pari-19.jpg

Kakšen je namen mentorskega programa SBC?

Mentorski program SBC je namenjen povezavi študentov GEA Collega z uspešnimi in prepoznavnimi slovenskimi podjetniki, ki so člani Kluba slovenskih podjetnikov SBC.

Izbrani študenti so se v okviru programa povezali z mentorji iz podjetništva z namenom izmenjave izkušenj in znanja s področja poslovanja in gradnje karierne poti.

Mentorstvo je sistem usposabljanja in sodelovanja, v katerem bolj izkušeni posameznik (mentor) prevzame vlogo svetovalca ali vodnika mlajšemu posamezniku (mentorirancu), ki ima jasno željo in motivacijo za učenje in profesionalni razvoj. 

Spletno uredništvo
Vir: Slovenski klub podjetnikov

Mentorski pari-15.jpgMentorski pari-17.jpgMentorski pari-14.jpgMentorski pari-16.jpg

Mentorski pari-11.jpgMentorski pari-12.jpg