Jubilejni Filipov tek in spust na Predmeji: PRAVLJIČNA TIHA DOLINA

Foto: ajdovscina.si

Društvo Gora je na Predmeji izpeljalo jubilejni, 20. Filipov tek in spust, ki se odvija s staro smučarsko opremo.

Ob jubileju, že 20. izvedbi Filipovega teka in spusta, je podžupan Mitja Tripković predsedniku Društva Gora Mirku Barišiću izročil jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

V preteklih dveh zimah je na Gori primanjkovalo snega, zato so bili prisiljeni organizatorji prireditev odpovedati. Letos je bila zima zelo radodarna. Snežna oddeja je bila celo preveč debela, tako da so imeli prizadevni organizatorji veliko dela s pripravo proge. Prazničnega 8. febraurja popoldne je Tiha dolina zasijala v pravljični podobi. Okrog 40 tekmovalcev se je spopadlo s 500 metrov dolgim vzponom s 50 metri višinske razlike, kar s staro smučarsko opremo zagotovo ni lahek zalogaj.

Foto: drustvo-gora.si

Društvo Gora tekmovanje s staro smučarsko opremo prireja v spomin na prvo smučarsko tekmo v tem delu Evrope, 8. marca 1895, ki je potekala s Predmeje v Smrekovo drago in na vrh Malega Golaka. Takratni zmagovalec je bil Filip Kajnradel, po katerem se prireditev tudi imenuje.

Letos je s progo najhitreje opravil Milan Čemažar iz kluba Rovtarji iz Škofje Loke, drugo mesto pa je osvojil domačin Peter Likar. Ob dobri organizaciji in lepem vremenu se je prijetno razpoloženje nadaljevalo v šotoru športnega parka na Rupi, kjer je potekala tudi podelitev nagrad, poroča spletni portal občine Ajdovščina.

Uredništvo