Janez Šušteršič: V pravni državi se direktorjev ne menja z zakonom

Foto: zajem zaslona, DZ RS

IZJAVA DNEVA

Priznani slovenski ekonomist Janez Šušteršič je v kolumni na spletnem portalu Siol.net pojasnil, zakaj je potrebno zavrniti zakon Golobove vlade o RTV.

V kolikor ste 24. aprila glasovali za svobodo, ker ste želeli zavrniti avtoritaren način vladanja in nespoštovanje pravne države, potem morate za svobodo glasovati tudi na referendumu o RTV,“ je  v kolumni na portalu Siol.net zapisal Janez Šušteršič in dodal, da to pomeni, da je treba glasovati proti, saj bi sicer potrdili neustaven zakon.

V pravni državi se direktorjev ne menja z zakonom. Novi zakon o RTV s prehodno določbo razrešuje direktorja, ne da bi za to navajal razloge in ne da bi prizadeti pri tem imel kakršnekoli procesne pravice. Če je bilo takšno početje neustavno leta 1994, potem je gotovo neustavno tudi danes,“ v kolumni za Siol pojasnjuje Janez Šušteršič.

Golob, Vrečkova ali Pašek Šetinčeva niso kompetentni za oceno programa RTV, imajo pa o tem svoje politično mnenje, ki ga poskušajo uveljaviti z neustavnim zakonom, je v kolumni še zapisal Šušteršič. Celotno kolumno si lahko preberete na povezavi: Kolumna Janeza Šušteršiča.