Janez Mlakar se z razrešitvijo ne strinja: HITOVA „RULETA“ NA SODIŠČU?

Foto: Pixabay

Kot smo poročali včeraj, je nadzorni svet Hita odpoklical upravo novogoriške družbe, ki sta jo od aprila lani sestavljala predsednik Janez Mlakar in član Tevž Korent. Nadzorni svet kot vzrok za menjavo navaja slabo poslovanje, donedavni predsednik uprave pa se z razrešitvijo ne strinja in napoveduje pritožbo.

Čeprav je bilo poslovanje novogoriške igralniške družbe pozitivno, pa uprava ni dosegala niti ciljev, ki si jih je sama zastavila, je pojasnil predsednik nadzornega sveta Marjan Pintar. Prav tako, kljub pozivom nadzornega sveta, Mlakar ni predlagal tretjega člana uprave. V skladu s statutom bi morali namreč Hitovo upravo sestavljati štirje člani; poleg predsednika in dveh članov še delavski direktor, meni Pintar. Kljub krivdni razrešitvi nekdanje uprave kazenskih ovadb zoper oba člana nadzorni svet ne namerava vložili.

Janez Mlakar, sedaj že bivši prvi mož Hita, se z razrešitvijo ne strinja in skupaj z razrešenim članom uprave Tevžom Korentom zoper odločitev nadzornega sveta napoveduje uporabo vseh pravnih sredstev: “Ves čas trajanja najinega mandata sva z družbo upravljala kot dober gospodar in prepričana sva, da sva jo vodila dobro.” Dodal je, da je Hit v prvih osmih mesecih v vseh divizijah razen segmenta igralniških miz dosegel poslovanje nad načrti. Čisti poslovni izid v tem času je bil 1,3 milijona evrov. „Razlogov za rezrešitev ni bilo. Javnosti in sodišču jih bo moral predstaviti nadzorni svet,“ dodaja Mlakar.