Izpolnjena Boscarolova obljuba, gasilcem nakazal 1,47 milijona evrov

Foto: FB Pipistrel - Ivo Boscarol

Ivo Boscarol je izpolnil obljubo in 24. oktobra z donatorsko pogodbo Gasilski zvezi Slovenije (GZS) namenil 1,47 milijona evrov, ki bodo razdeljeni med organizacije prostovoljnih gasilcev na podlagi kriterija sodelovanja prostovoljcev pri gašenju požara na Krasu.

Med največjim požarom v zgodovini samostojne Slovenije, ki je divjal letos na Krasu od 17. julija do 1. avgusta in zajel 3.705 hektarov površin, sem gasilcem javno obljubil, da bom podvojil sredstva za plačilo prostovoljnih gasilcev, ki jih je obljubila Vlada Republike Slovenije,“ je pojasnil Ivo Boscarol.

Foto: FB GENG

Potem ko so se slovenski gasilci poleti na Krasu borili z največjim požarom v zgodovini samostojne države, je podjetnik Ivo Boscarol je poleti, ko so se slovenski gasilci na Krasu borili z največjim požarom v zgodovini samostojne države, napovedal, da bo podvojil znesek vladne nagrade gasilcem. Obljubo je izpolnil in na račun Gasilske zveze Slovenije nakazal 1,47 milijona evrov v zahvalo za pomoč pri gašenju požarov na Krasu. „Osnovni motivi za donacijo so bili zahvala za njihov trud, vzpodbuda, da bi zdržali naslednje dni v peklenskih razmerah, motivacija prostovoljcem, da bi se jim pridružili, in zato, da bi vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za prebivalce in naravo Krasa,“ je Ivo Boscarol zapisal v sporočilu.

S prispevkom gasilcem sta Ivo in njegova hčerka Taja Boscarol zaključila izplačevanje donacij v skupni višini 30 milijonov evrov iz kupnine Pipistrela. Delno sta jih namenila zaposlenim v Pipistrelu, delno pa za različne projekte širokega družbenega pomena, da bi lahko čim več ljudi imelo korist od njih, so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: Ivo Boscarol

Boscarolova sta ob tem izrazila upanje, da bo tudi donacija za izgradnjo zdravstvenega doma Ajdovščina in večnamenskega intervencijskega centra s helikopterjem, ki bosta predvidoma zaživela leta 2025, pripomogla k hitrejšim intervencijam na širšem območju Primorske in s sposobnostjo omejitve požarov v začetnem stadiju preprečila požare takih razsežnosti, kot je bil zadnji na Krasu.