Izbira predsednika uprave Hita: STROKA ALI POLITIKA?

Foto: Pixabay

Na včerajšnji seji so Hitovi nadzorniki odprli 10 prispelih prijav na razpis za predsednika uprave družbe. Sklenili so, da vloge predajo v pregled zunanji kadrovski agenciji, ki bo pripravila strokovno oceno primernosti, s katero se bodo nadzorniki seznanili na naslednji seji.

Rok prijave na razpis, ki ga je nadzorni svet družbe objavil 28. septembra, se je iztekel 12. oktobra, nanj pa se je prijavilo 10 kandidatov.

V nadaljevanju seje so nadzorniki med drugim obravnavali tudi oceno poslovanja družbe in skupine Hit za prvih devet mesecev leta. Seja nadzornega sveta je potekala v petčlanski sestavi brez predstavnika države. Vlada je namreč na včerajšnji seji kot člana nadzornega sveta družbe razrešila Vasjo Medveščka.

Foto: Hit

Eden glavnih pogojev je bil, da kandidat za predsednika uprave ne sme biti zaposlen ali povezan s konkurenčno gospodarsko družbo. Po mnenju poznavalcev igralniškega sveta gre za skrito prirejen razpis, v katerem se z nerazumnim pogojem avtomatično izloči kandidate, ki niso “primerni”, poroča Portal Plus. Bo na vrh Hita postavljen strokovnjak ali zgolj kandidat po okusu politike?