Umora v Kobjeglavi pri Komnu osumljen italijanski državljan

Foto: FB - policijski trak

Umora 57-letnika v Kobjeglavi pri Komnu, ki se je aktivno ukvarjal, s preprodajo prepovedanih drog, je osumljen 59-letni državljan Italije iz Mavhinj.

Osumljenca so prijeli v ponedeljek, še isti dan pa ga je preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru zaslišala in mu odredila pripor. Za kaznivo dejanje umora iz koristoljubja je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

Koprski kriminalisti so pri preiskavi kaznivega dejanja intenzivno sodelovali s karabinjerji iz Nabrežine pri Trstu in tržaško policijo. Dobro je bilo tudi sodelovanje med Okrožnim državnim tožilstvom v Kopru, ki je usmerjalo predkazenski postopek, in pristojnim državnim tožilstvom v Trstu.

Umorjeni moški je po ugotovitvah policistov preprodajal prepovedane droge predvsem državljanom Italije. Med njegovimi odjemalci je bil tudi osumljenec, ki mu je zaradi preteklih nakupov in drugih poslov s prepovedanimi drogami dolgoval večji znesek. Drugega aprila letos je, tako kot že večkrat pred tem, prišel do 57-letnika, ki ga je spustil v notranjost hiše v Kobjeglavi. Tam naj bi se sprla, spor pa se je končal z umorom, sporočajo s Policijske uprave Koper. Osumljenec je v kuhinji zanetil požar, ki se ni razširil, zatem pa se je vrnil domov v Italijo.