Italijan na Bovškem prevažal za skoraj 3 tone preveč drv

Foto: Pixabay, FB Slovenska policija (fotografija je simbolična)

V tem tednu na slovenskih cestah poteka evropsko usklajen nadzor za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov.

V okviru akcije so policisti še posebej pozorni na spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, morebitne preobremenjenosti, spoštovanju socialne zakonodaje in pravil o nalaganju in pritrjevanju tovora, psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu ter uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.

Med kontrolo prometa so policisti v nedeljo okoli poldneva v Srpenici pri Bovcu ustavili italijansko tovorno vozilo in zaradi suma, da je na tovornjaku naloženih preveč drv, odredili tehtanje tovornjaka, ki ga je vozil 47-letni voznik. Tovorno vozilo je za skoraj tri tone preseglo največjo dovoljeno maso, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da je tovorno vozilo z naloženimi drvmi za 2680 kilogramov presegalo največjo dovoljeno skupno maso. Policisti so italijanskemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po zakonu o cestah izrekli globo v višini 900 evrov. Do razložitve tovora so tovorno vozilo začasno izločili iz prometa.