Italija brez obveznega cepljenja proti covidu-19: KAMPANIJA PREPRIČEVANJA

Foto: Pixabay

Kot je pojasnil italijanski minister za zdravje Roberto Speranza italijanska vlada ne bo uvedla obveznega cepljenja proti covidu-19, a razmišlja o celoviti kampanji prepričevanja, s katero namerava vzpodbuditi prebivalce k odločitvi za cepljenje.

V pogovoru za italijansko Televizijo Canale 5 je Speranza izrazil upanje, da bi s cepljenjem začeli konec januarja in dodal, da upajo, da bodo s cepljenjem dosegli “čredno imunost”.

Italijo je pandemija novega koronavirusa zelo prizadela. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa je po številu okužb celo osma država na svetu. V Italiji so doslej potrdili 1.585.178 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 54.904 bolnikov s covidom-19.

Foto: Pixabay

Italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je pojasnil, da bodo v prvi fazi razpolagali le z nekaj odmerki cepiva, zato bo potrebno sprejeti odločitev, kdo bo imel prednost pri cepljenju: „Začeli bomo pri osebah v prvih vrstah boja proti epidemiji. Mislim predvsem na zdravstveno osebje, sledili bodo starejši prebivalci s kroničnimi boleznimi.”