Iraški napadalec v priporu v koprskem zaporu: OSUMLJEN TREH KAZNIVIH DEJANJ

Foto: Pixabay

Migranta, ki je v nedeljo popoldne napadel in porezal taksista ter kasneje napadel še policista, so včeraj s kazensko ovadbo pripeljali pred preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor v koprskem zaporu.

26-letnega Iračana utemeljeno sumijo poskusa uboja taksista, poskusa odvzema motornega vozila ter poskusa umora policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti, sporočajo z novogoriške policijske uprave.

Foto: FB Slovenska policija

Do spora med taksistom in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani je prišlo, ker 26-letni Iračan s seboj ni imel denarja za plačilo vožnje. Taksist je na Vogrskem zavil s hitre ceste, nakar ga je migrant napadel z olfa nožem. Taksist je zbežal iz avtomobila, s seboj pa vzel tudi ključe. Iračan je želel taksistu odtujiti vozilo in sam nadaljevati pot proti Ljubljani, zato je stekel za njim. Ko je ugotovil, da mu ključev ne bo uspelo dobiti, se je vrnil v taksi in skušal na drugačen način vžgati motor. Beg mu je preprečila policijska patrulja. Policista sta Iračana pozvala naj pride iz avtomobila in se uleže na tla. Osumljenec se za poziv v angleščini ni zmenil in enega od policistov želel napasti z nožem. Policist je opozorilno ustrelil v zrak, kar napadalca ni zaustavilo, zato ga je ustrelil v spodnji del desne noge.