Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici v živo in na daljavo

Foto: UNG

Konec tedna, 17. in 18. februarja, se bodo po Sloveniji odvijali informativni dnevi za vpis na srednje šole in fakultete. Univerza v Novi Gorici (UNG) jih bo organizirala v petek, 17. februarja; od 10. do 17. ure, in v soboto, 18. februarja 2023; od 10. do 13. ure.

Fakultete in Akademija umetnosti UNG bodo predstavitve izvajale v Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi in Ljubljani. Za vse, ki se dogodkov ne bodo mogli udeležiti v živo, je univerza pripravila spletno različico programa informativnih dni z dogodki na daljavo, sporočajo iz UNG.

Kandidati za vpis bodo spoznali študijske programe in zaposlitvene možnosti, ki jih pridobljeni strokovni nazivi omogočajo, ter se udeležili vodenih obiskov raziskovalnih laboratorijev in centrov in izvedeli vse o možnosti vključevanja v raziskovalno in projektno delo že med samim študijem. Na informativnih dnevih bodo imeli tudi priložnost, da se srečajo s študenti univerze, ki bodo z njimi delili svoje študijske izkušnje.

Ob tej priložnosti bo Fakulteta za humanistiko UNG predstavila tudi novo magistrsko smer Zgodovine in kulture čezmejnih prostorov, ki se bo v študijskem letu 2034/24 prvič izvajala v sklopu prenovljenega podiplomskega magistrskega študijskega programa Humanistični študiji. Posebej bo izpostavljena tudi novica o razpisih Fundacije Univerze v Novi Gorici za štipendije za študente športnike in štipendije za nadarjene študente, ki bosta predvidoma objavljena marca 2023.

Pod okriljem UNG deluje šest fakultet (Fakulteta za znanosti o okolju, Fakulteta za naravoslovje, Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za humanistiko, Fakulteta za podiplomski študij) in Akademija umetnosti. V študijskem letu 2022/23 se na UNG izobražuje 448 študentov iz 53 držav, pri čemer delež mednarodnih študentov znaša 60 odstotkov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Kandidati za vpis bodo spoznali številne prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici, med katerimi njeni študenti najpogosteje izpostavljajo oseben pristop, študij v majhnih skupinah, aktivno vključevanje študentov v študijski proces ter interdisciplinarnost in praktično usmerjenost študijskih programov. Prav slednjo posebej izpostavlja tudi študentka študijskega programa Digitalne umetnosti in prakse Karin Likar, ki bo na informativnih dnevih delila svoje študijske izkušnje z obiskovalci: “Največja prednost študija na Akademiji umetnosti je povezovanje teoretičnega znanja s praktičnim delom, saj imamo med študijskim letom številne kratke naloge in delavnice, na katerih se učimo tudi praktičnih veščin in ki nam širijo obzorje kreativnosti.”

AL (UNG)