Igralniški delavci v Hitu bodo znova stavkali

Foto: ML

Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v novogoriškem Hitu je za petek, 9. decembra, napovedal stavko, ki naj bi jo nadaljevali vse konce tedna, sporočajo iz omenjenega sindikata. Sklep o stavki so konec tedna poslali upravi Hita.

Letos so igralniški delavci v družbi Hit že stavkali. Stavka se je začela 29. septembra. Takrat je SIDS napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta, a so se sredi oktobra uspeli dogovoriti z vodstvom novogoriške družbe za prekinitev stavke in nadaljevanje pogajanj o kolektivni pogodbi.

Iz kabineta predsednika Hitove uprave Tomaža Repinca so ob prekinitvi oktobrske stavke sporočili, da se ključne točke dogovora nanašajo na razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih.

Foto: Pixabay

Sindikat je septembra na upravo naslovil 18 zahtev, med katerimi je bila tudi zahteva po njenem odstopu. Vodstvu so med drugim očitali negospodarno ravnanje in investicijo v igralnico Park, znižanje vrednosti podjetja ter manipuliranje v komuniciranju z zaposlenimi in javnostjo.