Idrijčan Rok Turk peti na reliju Nova Gorica: ZAUSTAVILA GA JE GUMA

Foto: FB Rok Turk

Zmagovalec relija Nova Gorica, četrte letošnje dirke za državno prvenstvo Slovenije je Čeh Ondrej Bisaha (Ford Fiesta R5). Med Slovenci je bil najboljši Idrijčan Rok Turk (Peugeot 208 R5), ki je tekmovanje zaključil na petem mestu v skupni konkurenci. V skupnem seštevku sezone je po štirih od šestih dirk obdržal 1. mesto.

Roku Turku se je nasmihala prva zmaga na tej dirki, saj je bil v vodstvu od druge do devete hitrostne preizkušnje. Zatem ga je zaustavila smola, ker je moral zamenjati uničeno pnevmatiko svojega dirkalnika. Popravilo mu je vzelo tri minute, kar je pomenilo, da je ostal brez možnosti za skupno zmago in stopničke. Zadovoljiti se je moral s petim mesto.

Foto: FB Rally Nova Gorica

V skupnem seštevku je je drugo mesto z zaostankom 12 sekund osvojil Italijan Claudio De Cecco (Hyundai i20 R5), ki s slovensko licenco tekmuje tudi v slovenskem prvenstvu, Madžar Krisztian Hideg (Škoda Fabia R5) pa je bil z zaostankom 28,4 sekunde tretji. Pred Turkom, ki je za zmagovalcem zaostal 2 minuti in 55 sekund, je bil v skupni razvrstitvi uvrščen še Čeh Tomaš Pospišilik (Škoda Fabia R5).

Med skupno deseterico sta domači reli končala še dva Slovenca, Tim Novak (Opel Adam R2) je bil deveti, Denis Mrevlje (Peugeot 208 R2) pa deseti, za slovenskim tekmecem je zaostal le 2,2 sekunde, kar je Novaku prineslo domačo zmago med dvokolesno gnanimi dirkalniki.

Tekmovanje se bo nadaljevalo konec septembra z relijem v Poreču, ki bo štel tudi za točke slovenskega prvenstva.