Hude poškodbe plezalke na Vipavskem in reševanje v gorah na Bovškem

Foto: gore-ljudje.si (fotografija je simbolična)

Med vikendom so imeli reševalci na Bovškem veliko dela z reševanjem planincev, med plezanjem v Gradiški turi na Vipavskem pa se je huje poškodovala plezalka, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje

Včeraj ob 10.50 si je med plezanjem v Gradiški turi, v občini Vipava, pri padcu nemška državljanka poškodovala roko in hrbtenico. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina, GRS Ljubljana in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE. Helikopter jo je prepeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Včeraj ob 20.46 se je na poti od Kanina proti Rombonu pod Vrhom Ribežnov v občini Bovec izgubil planinec. Po navodilih gorskih reševalcev GRS Bovec se je nepoškodovani planinec vrnil nazaj na pot, do bližnje kaverne, kjer naj bi bivakiral in se tekom današnjega dne po znani poti vrnil na začetno lokacijo.

Na severni strani Polovnika pod Pirhovcem v občini Bovec sta v soboto zašla tuja planinca, ki ju je spremljal pes, navaja uprava za zaščito in reševanje. Pomagali so jima bovški gorski reševalci, ki so planinca in psa nepoškodovana prepeljali v dolino.

Foto: FB Slovenska vojska

Na planinski poti proti Javorščku, prav tako na območju bovške občine, je pohodnik prišel do strmega in nevarnega melišča, od koder si ni upal nadaljevati poti. Posredovali so bovški gorski reševalci, ki so planinca varno rešili z melišča in ga nepoškodovanega pospremili v dolino, še dodaja Uprava RS za zaščito in reševanje.