Hude poškodbe kolesarja v Gonjačah v Goriških Brdih

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj se je na severnoprimorskih cestah zgodilo kar nekaj nesreč, nekaj oseb pa je utrpelo poškodbe. V Gonjačah v Goriških Brdih se je zaradi padca huje poškodoval kolesar, v Novi Gorici sta trčili osebno in kombinirano vozilo, v Volčah na Tolminskem osebni vozili, v kraju Duplje na Ajdovskem pa avtomobil in traktor. Na hitri cesti Ajdovščina–Vipava je voznica avtomobila trčila v obcestno ograjo, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ob 9.19 je na cesti v naselju Gonjače v Goriških brdih padel kolesar in pri tem utrpel hujše poškodbe. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanca.

Ob 14.49 sta v kraju Volče na Tolminskem trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Tolmin so nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovane osebe, očistili razlite motorne tekočine na cestišču in usmerjali promet. Poškodovanega so reševalci NMP Tolmin odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Foto: ML

Ob 15.49 je v kraju Duplje v občini Ajdovščina prišlo do trka osebnega avtomobila in traktorja, pri čemer se je poškodovala ena oseba. Reševalci NMP Ajdovščina so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Šempeter. Gasilci GRC Ajdovščina so odklopili akumulator, nudili pomoč ponesrečenki do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina in poskrbeli za sanacijo razlitih motornih tekočin. 

Ob 16.02 je na hitri cesti Ajdovščina–Vipava voznica avtomobila trčila v obcestno ograjo. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka do prihoda policistov. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Foto: FB Slovenska policija

Ob 16.24 sta na Vojkovi cesti v Novi Gorici trčila osebno in kombinirano vozilo. Ena oseba se je pri tem lažje poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci NMP Nova Gorica. Gasilci iz JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulatorja na vozilih ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.