Huda prometna nesreča na Tolminskem: NEVARNO PREHITEVANJE

Foto: FB Slovenska vojska

Zaradi nepravilnega prehitevanja se je dopoldne na glavni cesti Tolmin – Kobarid zgodila prometna nesreča, v kateri sta se voznica in voznik huje poškodovala.

Med vožnjo 53-letne voznice avtomobila po glavni cesti iz Tolmina proti Kobaridu je iz nasprotne smeri pripeljal 22-letni voznik avtomobila, ki je prehiteval tovorni avtomobil in se zaletel v nasproti vozečo voznico. Oba udeleženca nesreče sta se huje poškodovala.

Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin hude nesreče. Po zaključku preiskave bo zoper 22-letnega povzročitelja prometne nesreče podana kazenska ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so hudo poškodovanima osebama nudili zdravniško oskrbo. 53-letno voznico so zaradi hudih poškodb člani dežurne ekipe HNMP z Brnika z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 22-letnega povzročitelja prometne nesreče so reševalci prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.