Huda prometna nesreča na soški cesti: IZSILJEVANJE IN VEČKRATNI POK

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj zjutraj se je na soški cesti pri Anhovem zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila. 58-letna voznica osebnega vozila je utrpela hude poškodbe.

Novogoriški poklicni gasilci so hudo poškodovano voznico rešili iz ukleščenega avtomobila, reševalci pa so jo odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Laže se je poškodoval tudi 46-letni voznik, ki je naknadno poiskal zdravniško pomoč. Po zaključku preiskave vseh okoliščin prometne nesreče bodo povzročitelja, ki jo je odnesel brez poškodb, ustrezno kaznovali.

57-letni voznik osebnega vozila je v križišču za industrijsko cono zavil levo v smeri kamnoloma in pri tem ni pustil mimo vozil, ki so prihajala iz nasprotne smeri, iz katere je pripeljala tudi 58-letna voznica. S sprednjim levim delom svojega vozila je trčila v sprednji levi del avtomobila povzročitelja. Vozilo povzročitelja je obstalo na mestu, vozilo voznice pa je zaneslo v desno, tako da je bočno drselo po vozišču. Tam je s sprednjim delom trčila v sprednji del avtomobila 47-letnega voznika, ki je pripeljal iz Kanala. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo 47-letnika odbilo v desno, kjer je trčil še v avtomobil 46-letnika, ki je vozil v koloni za njim.