Huda nesreča s traktorjem na Tolminskem: PRISTAL NA BREGU SOČE

Foto: PGD Tolmin

Včeraj okrog 14. ure se je med sečnjo gozdne podrasti na Tolminskem zgodila huda nesreča s traktorjem, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

Poškodovanega voznika traktorja so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju nesreče pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nezgode, prav tako so na kraju, kjer je padel traktor, tudi nevtralizirali manjšo količino razlitih motornih tekočin ter preventivno v reko postavili pivnike in pregrado.

Med vožnjo po cesti iz Gorenjega Loga proti Drobočniku je traktorju iz neznanega razloga nenadoma padel zadaj pripeti kovinski plato in se zaril v asfaltno površino. Traktor je zaneslo desno na strmo brežino, kjer se je pričel kotaliti. Voznik je po približno petih metrih padel iz kabine, kjer je obležal vse do prihoda reševalcev. Traktor se je kotalil še 60 metrov do kamnitega prepada in nato padel približno 20 metrov na železniške tire, nakar se je skotalil še približno sto metrov po strmem pobočju do reke Soče in obstal na levem prodnatem bregu reke pod jezom Selo.

Foto: ML

Tolminski policisti še zbirajo dodatna obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep zoper 27-letnega voznika traktorja.

Na kraj nesreče so prišli tudi strokovni delavci Slovenskih železnic, ki so poskrbeli za varnost v železniškem prometu. Železniška proga med postajama Most na Soči in Avče je bila po 15. uri dobre pol ure zaprta. Na železniški infrastrukturi je nastala škoda, ki jo pristojne službe še ocenjujejo. Poškodovali so se leseni železniški pragovi, kovinske ograje in telekomunikacijski kabli.