Huda nesreča na ajdovski obvoznici: UGASNILO MLADO ŽIVLJENJE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na ajdovski obvoznici se je danes nekaj pred 4.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 26-letni voznik osebnega vozila je bil hudo telesno poškodovan, lažje poškodovan je bil njegov sopotnik na sprednjem sedežu, na mestu nesreče je hudim poškodbam podlegel 29-letni potnik, ki je sedel na levem zadnjem sedežu avtomobila. Nihče med njimi ni bil pripet z varnostnim pasom. Vsi udeleženci prometne nesreče so doma iz ene izmed vasi na Goriškem. Ajdovska obvoznica je bila zaprta do 7.20.

Voznik je vozil po ajdovski obvoznici iz smeri Vipave proti letališču. Na ravnem delu vozišča je z vozilom zapeljal na makadamsko bankino, nakar je sunkovito zavil na levo, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaneslo preko celotnega vozišča na levo, kjer je čelno trčilo v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave za njim. Posredovali so gasilci Gasilsko reševalnega centra iz Ajdovščine. Poškodovani osebi so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči je bil obveščen preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča, ki je za smrtno ponesrečenega odredil sodno obdukcijo. Obveščeno je bilo tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Uredništvo