Huda gozdarska nesreča na Tolminskem: VEJA GA JE UDARILA V GLAVO

Foto: ML, GRS Tolmin

Včeraj popoldne se je med sečnjo lesa v gozdu med Gorenjo Trebušo in Mrzlo Rupo huje poškodoval 62-letni moški. Kot sporočajo iz PU Nova Gorica, naj bi ga veja zadela v glavo. Natančen vzrok nesreče še ni znan.

62-letnika, ki je opravljal gozdarska dela je v popoldanskih urah v kraju Borov grič, pod vlako v strmini našel 67-letni domačin. Poškodovanec je bil v klečečem položaju, držal pa se je za nenapeto jeklenico vitle, ki je bila pritrjena na gozdarskem traktorju na vlaki. Poškodovanca je takoj zvlekel iz strmega pobočja na vlako in poklical na pomoč pristojno službo za zaščito in reševanje.

Na kraju nesreče so poleg policista PP Tolmin, sicer pripadnika gorske policijske enote PU Nova Gorica, posredovalo še 13 pripadnikov GRS Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč. Po nudeni oskrbi so ga kasneje prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah z Brnika, ki so se s pomočjo elektromotornega vitla spustili do ponesrečenca in ga dvignili v vojaški helikopter ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.