Huda delovna nesreča v Cerknem: V KANAL NA STREHO

Foto: PGD Cerkno

Zjutraj se v Cerknem, med sanacijo struge potoka Oresovka, zgodila delovna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik delovnega stroja, 26-letni delavec iz Severne Makedonije.

Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poleg preiskovalnega sodnika in državnega tožilstva v Novi Gorici je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

26-letni delavec, državljan Severne Makedonije, se je med betoniranjem struge z delovnim strojem peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho. Utrpel je hude poškodbe v predelu prsnega koša in noge. Izpod delovnega stroja so ga potegnili sodelavci, kasneje pa so mu zdravniško pomoč na kraju nudili idrijski reševalci, ki so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Gasilci iz PGD Cerkno in PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, obrnili vozilo na kolesa, nudili pomoč reševalcem in opravili pregled zaradi morebitnega iztekanja goriva iz stroja.