Hrvaška na rdečem seznamu: VRNITEV DO KONCA TEDNA

Foto: Pixabay

Vlada RS bo jutri uvrstila Hrvaško na rdeči seznam držav, napoveduje vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Vse, ki bodo od petka naprej odšli na Hrvaško, čaka ob povratku 14-dnevna karantena. Vsi, ki trenutno dopustujejo na Hrvaškem, bodo imeli vsaj do konca vikenda možnost, da se vrnejo domov brez karantene.

“Dejstvo je, da se razmere na Hrvaškem dramatično slabšajo. Podatki o okuženih govorijo o tem, da so razmere resnično slabe in se bo Hrvaška sama uvrstila na rdeči seznam,“ je v izjavi za medije na Brdu pri Kranju povedal Jelko Kacin in opozoril, da bo Hrvaška po vsej verjetnosti že danes imela več kot 40 okuženih z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev.

Fotto: Twitter

Vlada bo Hrvaško na rdeči seznam uvrstila na četrtkovi popoldanski seji. “Razmere so tako slabe, da nam ne ostane nič drugega, kot da državljane pozovemo, naj se čim prej vrnejo iz nevarne države. Ne glede na to, kakšne aranžmaje tam imajo. Stvari se hitro slabšajo in bodo še veliko slabše,” opozarja Jelko Kacin in dodaja: “Karantena bo začela veljati v petek ob polnoči. Kdor koli bo od petka zjutraj odpotoval na Hrvaško, mora vedeti, da njega in člane njegove družine ob povratku nazaj čaka karantena.” Slovenski dopustniki, ki so že na Hrvaškem, bodo imeli za povratek na voljo cel konec tedna, po potrebi pa tudi ponedeljek.

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem potrdili rekordnih 219 novih okužb z novim koronavirusom, dva bolnika s covidom-19 sta umrla, sporoča nacionalni štab civilne zaščite.