Hitri množični testi v Goriški regiji: NAJSLABŠI REZULTATI V AJDOVŠČINI

Foto: vipavskadolina.si

Na severnem Primorskem se nadaljuje množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi; v Ajdovščini med 12. in 14. uro v Domu krajanov, v Novi Gorici med 9. in 13. uro v šotoru na parkirišču pri sodišču, v Idriji bo med 12. in 16. uro v pritličnih prostorih podhoda Magazin, v Tolminu pa testiranje že poteka med 8. in 12. uro v športni dvorani Šolskega centra, so v poročilu za medije zapisali v Regijskem štabu CZ za severno Primorsko.

Včeraj je testiranje potekalo na treh lokacijah. Najbolj vzpodbudni podatki prihajajo iz Tolmina, najslabši pa iz Ajdovščine. Drugič je množično testiranje potekalo tudi v Cerknem.

Zdravstveno osebje iz treh zdravstvenih domov: Ajdovščina, Tolmin in Idrija je skupno odvzelo 205 brisov. Pozitivnih jih je bilo 15, kar znaša 7,3%. Največ testov je bilo opravljenih v Tolminu, in sicer 88, pozitivna pa sta bila le dva (2,3%). Skoraj enak odstotek je bil v Tolminu že v ponedeljek ob sicer le 46 opravljenih testih; takrat je bila pozitivna le ena oseba. V Cerknem so včeraj opravili 44 hitrih testov, dva pozitivna pa predstavljata 4,5%. To je ugodnejši rezultat kot pred tednom, ko so v Cerknem prvič izvajali hitra testiranja. Takrat je bil odstotek pozitivnih 5,8%.

Foto: Pixabay

Na dveh testiranjih v tem tednu v Idriji je bilo opravljenih 109 hitrih testov, odkrili pa so 10 okužb (9,2%). V Novi Gorici so v ponedeljek in sredo za prebivalce šestih občin opravili kar 564 testov, pozitivnih pa je bilo 39 oz. 6,9%.

Zelo neugodne številke z včerajšnjega hitrega testiranja pa prihajajo iz Ajdovščine. Od 73 opravljenih testov jih je bilo pozitivnih kar 11, oziroma 15,1%. Nasploh je bilo v tem tednu število pozitivnih (testiranje je za prebivalce občin Ajdovščina in Vipava) visoko. Izjema je le torek, ko sta bila ob 80 opravljenih testih le dva pozitivna (2,5%). V ponedeljek je bilo pozitivnih 13%, v sredo 13,4% in kot rečeno, včeraj 15,1%. Od ponedeljka je ekipa ZD Ajdovščina opravila skupno 320 hitrih testov, pozitivnih pa jih je bilo 35 oz. 10,9%.