Hišna preiskava pri 38-letniku iz okolice Ajdovščine: DROGA IN HLADNO OROŽJE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Med hišno preiskavo so novogoriški kriminalisti pri 38-letniku iz okolice Ajdovščine našli in zasegli nekaj droge, hladno orožje in več predmetov, ki naj bi jih uporabljal pri kaznivih dejanjih, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

O tem, da se 38-letnik ukvarja s preprodajo prepovedanih drog in poseduje nedovoljeno orožje so bili kriminalisti obveščeni od italijanskih kolegov. Pridobili so sodno odredbo in 5. februarja pri osumljencu opravili hišno preiskavo.

V preiskavi so našli in zasegli manjšo količine različnih snovi, za katere sumijo, da gre za kokain in amfetamine. Našli in zasegli so tudi prepovedano orožje – bokser in kovinsko palico, ki po zakonu sodita med hladno orožje, katerega posest je posameznikom prepovedana. Zasegli so še elektronske naprave, mobilne telefone in druge predmete, ki naj bi jih 38-letnik uporabljal pri kaznivih dejanjih.

Foto: FB Slovenska policija

Zasežene snovi in predmete so poslali v nadaljnjo analizo. V kolikor bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo, bodo kriminalisti zoper 38-letnika podali kazensko ovadbo.