Hidriin sistem Optymus PSG: ZELENA MOBILNOST PRIHODNOSTI

Foto: FB Hidria

Korporacija Hidria je v Tolminu odprla avtomatizirano proizvodno linijo za izdelavo dizelskih svečk s senzorjem tlaka. S tem se je uradno začela serijska proizvodnja inovacije, ki porabo goriva in izpuste emisij znižuje tudi do 30 odstotkov. Slavnostnega odprtja se je v Tolminu udeležila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

V razvoj in industrializacijo sistema Optymus PSG, ki je zaščiten s kar 15 mednarodnimi patenti, je Hidria vložila okoli 25 milijonov evrov. Visokotehnološka in popolnoma robotizirana proizvodna linija za izdelavo svečk je najsodobnejša na svetu. Zgrajena je po načelu industrije 4.0 in z laserskim varjenjem in z inovativno uporabo sistema industrijskega vida zagotavlja popolno sledljivost proizvodnje. V Hidrii napovedujejo, da bo s sistemom Optymus PSG kmalu opremljen vsak tretji sodobni dizelski avtomobil v Evropi. 

Foto: FB Hidria

Hidriin sistem Optymus PSG v dizelske avtomobile z letošnjim letom že vgrajujejo proizvajalci Volkswagen, Seat, Škoda in Audi.

Novi dizelski motorji izpolnjujejo vse trenutne in nove emisijske predpise, ki bodo začeli veljati leta 2020, pravijo v družbi in poudarjajo, da s tem Hidria omogoča razvoj zelene mobilnosti prihodnosti, katerega del so in bodo tudi čisti in visoko učinkoviti motorji z notranjim izgorevanjem.