Grožnje na tržaški železniški postaji: S PLASTIČNO PIŠTOLO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na deželnem hitrem vlaku Trst-Benetke je pred nekaj dnevi pred odhodom s tržaške železniške postaje pijan moški grozil s pištolo in povzročil preplah. Na srečo se je izkazalo, da je bila pištola le natančna reprodukcija pravega orožja.

Kot je poročal Primorski dnevnik, se je 35-letni srbski državljan, močnejše postave pod vidnim vplivom alkohola glasno bahal, da razpolaga s pištolo. Z njo je zagrozil tudi sprevodniku, ki je od njega zahteval vozovnico.

Posredovati sta morala pripadnika železniške policije. Pijan moški je skušal izvleči pištolo, a sta ga policista kmalu onesposobila. Po izstopu z vlaka se je začel upirati in policiste skušal obrcati ter oklofutati. Zaradi pijanosti se je opotekel in padel na tračnice. Policistom je namenil kar nekaj žaljivk in jim grozil s smrtjo. To se je ponovilo tudi ob prihodu reševalcev službe 118, ki jih je skušal napasti tudi znotraj rešilnega vozila, zaradi česar so ga morali vkleniti.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Zaradi upiranja, nasilja in groženj kot tudi žalitve javne osebe ter povzročitve preplaha s plastično pištolo, ki so mu jo zasegli, so pijanega moškega ovadili in mu odredili začasno prepoved vračanja v Trst.