Grad Rihemberk je znova odprl vrata: IZBOLJŠANA PONUDBA

Foto: vipavskadolina.si

Včeraj je grad Rihemberk, ki sodi med najstarejše v Sloveniji, znova odprl vrata za obiskovalce. Mestna občina Nova Gorica napoveduje izboljšano ponudbo, organizacijo vodenih ogledov, pripravlja razne delavnice in podobne programe.

Grad Rihemberk, ki je še vedno v fazi obnove, je v lanski poletni sezoni pritegnil in navdušil skoraj 4.400 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Po včerajšnji otvoritvi sezone bo danes med 6. in 18. uro na gradu potekalo druženje ob spodbujanju tekačev, udeležencev Ultra Trail Vipavska dolina, ki bodo tekli tudi skozi grad Rihemberk.

Novogoriška mestna občina bo kot lastnica gradu z vključitvijo usposobljenih zunanjih izvajalcev še naprej zagotavljala dostopnost gradu za oglede ter nadgradnjo dosedanje ponudbe.

Foto: kraji.eu

Na rihmberškem gradu začenja novogoriška občina z izvajanjem dveh projektov. Prvi je Grevislin, v okviru katerega bo del prostorov gradu urejen v Infoteko Natura 2000 za območje Vipavske doline. Drugi projekt DediCenter Rihemberk se bo začel v kratkem izvajati v okviru lokalnega programa LAS in bo preko interpretacijskih pripomočkov in programov obiskovalcem omogočil boljše razumevanje grajskih zgodb. Prav tako potekajo postopki v zvezi s projektom participativnega proračuna občine Vrt na gradu Rihemberk.