Gourmet Cup 2018 z Ano Roš: BREZ KOMPROMISOV

Foto: Pixabay

Na Ljubljanskem gradu poteka strokovno-izobraževalna konferenca pod vodstvom Ane Roš z domačimi in mednarodnimi gosti. Dogodek se odvija v okviru štiridnevnega Gourmet Cupa Ljubljana, dogodka visoke kulinarike na snegu, ki ga ob Ljubljanskem gradu gosti še Krvavec.

Ana Roš iz kobariške Hiše Franko meni, da ima Slovenija odlično izhodišče za preboj na svetovnem kulinaričnem zemljevidu, izpostavila pa je predvsem tradicionalno povezanost Slovencev z naravo ter bogato znanje o rabi sezonskih rastlin v prehrani in domačem zdravljenju.

Foto: Pixabay

Za uspeh je treba hoditi po robu, med uspehom in neuspehom, je na kulinaričnem dogodku Gourmet Cup 2018 v Ljubljani poudarila Roševa ter dodala: »V kolikor se odločiš za varno igro in ostajaš v območju udobja, ti nikoli zares ne uspe. Mislim, da je izogibanje tveganjem do določene mere del osebnosti Slovencev. Raje smo na varni strani, a tako ne moreš sanjati o velikem uspehu.” Po mnenju Roševe bo marsikaj odvisno od prihajajoče mlade generacije kuharskih mojstrov, ki jim je svetovala naj ne sklepajo kompromisov. »Sprva je težko, a če boste upoštevali letne čase oziroma sezono, boste kmalu našli najboljši izraz slovenske kuhinje,« je prepričana najboljša kulinarična mojstrica na svetu.

Uredništvo