Ernest Gortan prevzel vodenje šempetrske bolnišnice: PODJETNIŠKO DO SANACIJE

Foto: ML

Ernest Gortan, novi vršilec dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice, je včeraj nastopil novo službo. V bolnišnico je prišel na željo ministra za zdravje Tomaža Gantarja, delo pa bo opravljal do zaključka razpisa in imenovanja direktorja s polnimi pooblastili.

Gortan bo kot v. d. direktorja v šempetrski bolnišnici predvidoma delal nekaj mesecev. Ali se bo prijavil na razpis za direktorja, se še ni odločil.

Foto: Finance

Nekdanji prvi mož Intereurope je v šempetrsko bolnišnico prišel že v torek, ko si jo je ogledal z ministrom Gantarjem, včeraj pa se je najprej sestal z zaposlenimi. Meni da je izzivov precej, na nekaterih področjih pa želi nadaljevati delo predhodnika. “Dan je potekal v spoznavanju bolnišnice, v spoznavanju problematike. Lahko rečem, da bo izzivov kar veliko in so veliki,” je v izjavi za medije prve vtise strnil Gortan, ki se želi sanacije bolnišnice lotiti s podjetniškim razmišljanjem. Njegove prioritete bodo predvsem poplačilo dobaviteljev in optimizacija procesov dela v bolnišnici.

Foto: Pixabay

Nekdanji v. d. direktorja Radivoj Nardin se je za odhod odločil sam, ker je menil, da ni imel več zaupanja sveta zavoda. Gortana je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda prejšnjo sredo.