Goriški december z več kot 70 dogodki, konec tedna Andrejev sejem

Foto: ML

Od petka, 2. decembra dalje se bo v sklopu Goriškega decembra, ki ga prireja goriška občina v sodelovanju z zvezami Confcommercio, Pro Loco in z raznimi lokalnimi društvi, zvrstilo več kot 70 dogodkov. V soboto se začenja Andrejev sejem.

Božična razsvetljava po mestu bo zaradi draginje omejena, Gorico bodo krasile varčnejše LED lučke. Na Travniku bodo postavili naravno jelko (zadnja leta so imeli  umetno), ki jo je občini darovala družina iz Štandreža. Prižig LED lučk na božični jelki  bo v petek, 2. decembra.

Za uvod v praznično vzdušje bo poskrbel Andrejev sejem, ki se bo od 3. do 11. decembra odvijal v celovitem obsegu, tako kot pred pandemijo. Na voljo bo okoli 60 vrtiljakov ter približno 200 stojnic, ki bodo zasedli mestno središče od Travnika do Crispijeve ulice in Korza ter Ljudskega vrta.

Foto: Facebook – Na Travniku bo letos stala naravna jelka (lanska, na fotografiji, je bila umetna), krasile pa jo bodo varčne LED lučke

Med letošnjimi novostmi bo prihod mitičnih keltskih božanstev, ki preoblečeni v živali z rogovi, kremplji in kožuhom odganjajo temo.

V pokriti goriški tržnici bodo sočasno z Andrejevim sejmom odprli tudi dve razstavi, in sicer jaslic ter fotografij. V Raštel se vrača tradicionalna pokušnja vin združenja Autoktona, ki bo ponujala enogastronomske dobrote in dogodke, poroča Primorski dnevnik.