Goriške strele v polfinalu slovenskega pokala

Foto: FB Gen-I Volley

Odbojkarice Gen-I Volleya so dobile povratno četrtfinalno srečanje slovenskega pokalnega tekmovanja proti Ankarančankam in si tako priigrale nastop na zaključnem turnirju. Jutri ob 19. uri odbojkarji Salonita gostijo Kranjčane.

Za polfinalno vstopnico so se morale Goriške strele zelo potruditi. Prva četrtfinalna tekma pred tednom dni v Kopru je namreč pripadla Ankarančankam s 3-1. Varovanke Vasje Samca Lipicerja so že v sobotnem prvenstvenem derbiju v Mariboru, ki so ga tesno izgubile, pokazale, da se njihova forma vzpenja, nocoj pa so to le še potrdile in pred domačim občinstvom v povratni pokalni tekmi vrnile tekmicam v enaki meri. Zmagale so s 3-1 (19,-13, 20, 18), tako, da je o potniku v polfinale odločal zlati niz, ki so ga znova bolje odigrale gostiteljice in se na 9 veselile pomembne zmage in realizacije prvega letošnjega cilja.

Foto: FB OK Salonit

Uvrstitve v polfinale pokala Slovenije si želijo tudi odbojkarji Salonita, ki jim v državnem prvenstvu, kjer zasedajo predzadnje mesto, ne gre po načrtih. V četrtfinalu jih čaka kranjska zasedba Hiša na kolesih, ki jo bodo jutri ob 19. uri gostili v kanalski športni dvorani. Povratno srečanje, ki bo odločalo o potniku na finalni turnir bo na sporedu 21. decembra ob 20. uri v kranjski športni dvorani Planina. Letos sta se moštvi že srečali dvakrat v državnem prvenstvu. Prvo tekmo v Kranju so dobili Gorenjci, povratno v Kanalu pa Salonit.