Goriške strele v polfinalu pokala challenge: ZA FINALE S TURKINJAMI

Foto: FB Gen-I Volley

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so dobile tudi drugo četrtfinalno tekmo evropskega pokala challenge s švicarsko ekipo Schaffhausen. Pred tednom dni so na gostovanju nasprotnicam prepustile niz, tokrat pa niti enega in se zasluženo uvrstile v polfinale, kar doslej ni uspelo še nobeni slovenski ženski odbojkarski ekipi.

GEN-I VOLLEY – KANTI SCHAFFHAUSEN 3-0 (18, 14, 20)

Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Moula (Grčija), Robles (Španija).
Gen-I Volley: Lipicer Samec 14, Kovačić 9, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Perić, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 2, Kolbl, P. Blažič, Zampedri, Grudina 4, Ščuka 13.
Kanti Schaffhausen: Perkovac 2, Riddle, Mebus 1, Lowak 7, Guyer 2, Holaškova 7, Edberg Vieira, Smiljković, Wagner 7, Pavlović, Klarić 5.

Glede na prvo tekmo v Švici smo pričakovale težje delo. Nasprotnice so nam pustile avtocesto, kar smo s pridom izkoristile. Presrečne smo in komaj čakamo naslednje tekme. Nova Gorica je spet postala odbojkarsko mesto,“ je bila po tekmi zadovoljna novogoriška blokerka Tina Grudina. Trener Novogoričank Vasja Samec Lipicer je pohvalil odbojkarice za prikazano igro, zaustavil pa se je pri pomanjkljivostih: „Zmotilo me je, da so punce, potem, ko so vzele mero nasprotnicam, v drugi polovi srečanja popustile. Morda pa so prihranile nekaj moči za nedeljsko prvenstveno tekmo z Mariborčankami, ki bo za nas še pomembnejša.“

Foto: ML

Tekmec novogoriških odbojkaric v polfinalu evropskega pokala challenge bo turški Aydin, ki je v četrtfinalu v skupnem seštevku 6-2 izločil grški Thiras iz Santorinia. Prva polfinalna tekma bo čez dva tedna v Novi Gorici, povratna pa teden dni pozneje v Turčiji.

ML