Goriške strele ob tretje mesto: NEUSPEŠEN LOV BANKIRK

Foto: FB Gen-I Volley NG

V derbiju 17. kroga 1.A odbojkarske lige za ženske je novogoriški Gen-I Volley v domači dvorani doživel še sedmi letošnji poraz in tretje mesto prepustil tokratnim nasprotnicam iz Maribora.

Novogoričanke so pred dnevi v Grosuplju prekinile črno serijo štirih zaporednih porazov, tokrat pa so bile v domači dvorani nemočne proti slovenskim podprvakinjam, ki so se zasluženo veselile popolnega izkupička in preboja na tretje mesto.

GEN-I VOLLEY – NOVA KBM BRANIK 0:3 (-20, -21, -19)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, sodnika: Jovanović, Kramar.

GEN-I Volley: Grbac, Damjanović, Karnel, Leban 5, Kovačič, Goršek 6, Forštnarič 3, Đukić 4, Sillah 13, Blažič, Gubaš, Žigon 7, Krajnc.

Nova KBM Branik: Milošič, Šalamun, Winkler, Bračko 6, Gradišnik Klajnšček, Velikonja Grbac 11, Cikač, Ramić 1, Galić 6, Lorber Fijok 7, Veselinović 3, Agustinovič, Džaković 16.

Foto: FB Gen-I Volley NG

Novogoriške odbojkarice so v dvoboj dobro krenile in si v uvodnem nizu priigrale tudi štiri točke prednosti. V nadaljevanju so jih Štajerke pri 13. točki ujele in zatem tudi prehitele. V drugem nizu so si bankirke že na začetku priigrale neulovljivo prednost. Po dveh asih bivše goriške blokerke Mirte Velikonje Grbac so namreč povedle z 10-1 ter kasneje s 23-12. Varovanke Miodraga Stojakovića so dosegle osem zaporednih točk, porazu pa se niso uspele izogniti. Tudi v tretjem nizu so se Mariborčanke takoj odlepile (5-0, 12-3, 20-12), Goriške strele pa so jih znova neuspešno lovile.

V sobotnem 18. krogu bodo odbojkarice Gen-I Volleya ob 18. uri gostile zadnjeuvrščeni Ankaran.