Goriške strele nemočne proti Belgijkam: BREZ MOŽNOSTI

Foto: FB Gen-I Volley

V prvi tekmi šestnajstine finala evropskega pokala CEV so novogoriške odbojkarice v domači dvorani pred 250 gledalci gladko z 0-3 (-12, -18, -19) klonile proti belgijski ekipi Hermes Volley Oostende. Povratno srečanje bo na sporedu čez dva tedna v Oostendeju.

Gen-I Volley očitno ne bo ponovil uspešne lanske evropske sezone, ko se je v pokalu evropskega izziva prebil vse do polfinala. Pred izpadom jih lahko reči le čudež v Belgiji, v katerega pa je glede na sinočnjo bledo predstavo težko verjeti.

Goriške strele so bile pretežni del srečanja v podrejenem položaju in le nekajkrat vodile. Sprejem slovenskih podprvakinj je bil preslab, da bi se lahko enakovredno kosale z izkušenejšimi Belgijkami, ki imajo v svoji vrsti reprezentančnega libera in še nekaj reprezentančnih kandidatk ter bivših reprezentantk. Gostiteljicam ni pomagala niti dobra igra korektorke, kanadske reprezentantke Sare Kovac, ki je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

V soboto ob 19. uri bodo Novogoričanke v sklopu 9. kroga državnega prvenstva in srednjeevropske lige gostile Kamničanke.