Goriške strele brez medalje: NEUSPEŠNA REVANŠA

Foto: FB Gen-I Volley

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so osvojile četrto mesto v državnem prvenstvu in tako ponovile lansko sezono, ki se je zaradi epidemije zaključila še pred končnico. V Šempetru v Savinjski dolini so izgubile po štirih nizih, pred tem pa z 0-3 klonile tudi v domači dvorani.

SIP ŠEMPETER : GEN-I VOLLEY 3:1 (14, 19, -23, 28)

Dvorana OŠ Šempeter, sodnika: Miklošič, Jovanović.
Sip Šempeter: Rituper 8, Mo. Božič 3, Koren 4, Črnila, Markovič 29, Žnidar, Kotnik 18, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 11, Mazej.
GEN-I Volley: Grbac, Damjanović, Karnel, Leban 20, Kovačič, Goršek 10, Forštnarič 8, Đukić 8, Sillah 14, Blažič, Gubaš, Žigon 1, Krajnc 2.

Goriške strele so odpotovale v Šempeter prepričane, da lahko zrežirajo preobrat in si v tretji odločilni tekmi le priigrajo bronasto odličje. Po bledem prvem nizu in le nekoliko spodbudnejšem drugem je kazalo na vnovično gladko zmago Savinjčank. V tretjem nizu so se varovanke Majde Čičić razigrale in ga zasluženo dobile. V maratonskem četrtem je že kazalo, da jim bo uspelo izsiliti „tie-break“ in morda tudi tretjo odločilno tekmo. Povedle so s 23-19 in 24-21, v nadaljevanju pa zapravile še eno zaključno žogo. Savinjčanke so skupno dosegle 14 asov in deset blokov, od Novogoričank pa so bile uspešnejše tudi na sprejemu.