Goriška se je tresla, danes trije potresni sunki

Foto: Pixabay

Danes so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali tri potresne sunke. Prvega, močnejšega, nekaj pred 11. uro, katerega žarišče je bilo 37 km jugovzhodno od Reke na Hrvaškem, preostala dva pa ob 16.44; žarišče je bilo v bližini Tolmina.

Območje pri hrvaškem otoku Krk je danes nekaj pred 11. uro stresel potres z magnitudo 5,3, navaja evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC). Žarišče potresa je bilo 37 kilometrov jugovzhodno od Reke in štiri kilometre od Krka na globini deset kilometrov pod površjem. Potres smo občutili tudi v celotni Sloveniji. Kot ocenjuje Agencija za okolje, intenziteta potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Ob 16.44 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili dva šibka potresna sunka magnitud 2,1 in 2,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 66 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Tolmina. Potres, katerega intenziteta v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, so čutili posamezni prebivalci okoliških krajev, še sporočajo iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.