GORIŠKA KRONIKA

Ob 23.07 se je na območju gore Jalovec, občina Bovec, pričela iskalna akcija pogrešanega francoskega pohodnika. Edini znani podatek je bila lokacija posredovana na domačo telefonsko številko v Franciji, ki ga je locirala v območje pod Kotovim Sedlom na višini 1800 metrov. Ob 4.03 so zaplezanega planinca gorski reševalci GRS Rateče in Bovec s helikopterjem LPE locirali pod Velikim Ozebnikom nad dolino Tamar. Ob 8.00 je helikopter SV prepeljal gorske reševalce v bližino nepoškodovanega plezalca, ki so ga na klasični način rešili. Ob 10.05 ga je helikopter SV z dežurno ekipo GRS Brnik prepeljal v dolino.

Ob 11.10 je v Tolminskih koritih v naselju Žabče, občina Tolmin, sprehajalcu postalo slabo. Gorski reševalci GRS Tolmin so ga oskrbeli na kraju in pospremili do reševalcev NMP.

Ob 8.37 so na Cesti IV. Prekomorske brigade v Ajdovščini gasilci GRC Ajdovščina nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 10.08 je v bližini naselja Korita na Krasu, občina Miren-Kostanjevica, občan v gozdu naletel na več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in uskladiščila 7 kosov NUS v skupni masi 33,28 kg. Najdbe so avstrijskega in italijanskega porekla iz obdobja 1. svetovne vojne.

Spletno uredništvo