GORIŠKA KRONIKA

Ob 12.20 je v Erjavčevi ulici v Novi Gorici osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju in zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Nova Gorica so kolesarja oskrbeli in ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 17.29 so v bližini naselja Anhovo, občina Kanal, gasilci PGD Kanal odstranili podrto drevo.

Ob 16.00 so v bližini naselja Kambreško, občina Kanal, gasilci PGD Kanal odstranili podrto drevo.

Ob 23.04 sta na cesti Grahovo–Bukovo v občini Tolmin gasilca PGD Grahovo odstranila podrto drevo s cestišča.

Ob 7.39 so v Cankarjevi ulici v Novi Gorici pri izkopu z gradbenim strojem našli NUS. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije so odstranili na varno topovsko granato kalibra 150 mm, mase 36,3 kg, avstrijskega izvora iz 1. svetovne vojne.

Ob 13.31 sta na cesti relacije Ajba – Sv. Peter, občina Kanal ob Soči, ležali preko cestišča podrti drevesi. Gasilci PGD Kanal so ju odstranili.

Ob 13.41 je na cesti relacije Doblar – Pušno, občina Kanal ob Soči, ležalo več podrtih dreves preko cestšča. Gasilci PGD Kanal so jih odstranili.

Ob 14.27 je na Kromberški cesti v Novi Gorici zagorelo v elektro omarici v gostinskem objektu. Požar so pogasili delavci v lokalu, gasilci JZ GRD GE Nova Gorica pa so prezračili prostore in opravili pregled omarice.