GORIŠKA KRONIKA

Ob 7.31 je v strugi reke Vipave pri vasi Ustje, občina Ajdovščina, občan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in spravila na varno ročno bombo, mase 0,52 kg, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Ob 9.24 je v stanovanju na Pregljevem trgu v Tolminu iztekala voda iz poškodovane vodovodne napeljave. Gasilci PGD Tolmin so zaprli vodovodni ventil.

Ob 13.18 so nad vasjo Stomaž v občini Ajdovščina opazili močan dim. Gasilci GRC Ajdovščina, PGD Ajdovščina in Selo so na težko dostopnem terenu pogasili požar podrasti in drevja na površini okoli 200 kvadratnih metrov. Gasilci so pregledali pogorišče, ga preventivno zalili z vodo, prekopali območje in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Ob 17.27 se je na Mangartski cesti v naselju Strmec na Predelu, občina Bovec, pri padcu poškodoval tuj kolesar. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanca. Ti so ga kasneje prepeljali do italijanske meje in ga predali kolegom.

Ob 19.04 so v Kacinovi ulici v Idriji gasilci PGD Idrija nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri prenosu obolele osebe.

 

Spletno uredništvo