Golob mladim obljubljal nič davkov, sedaj pa …

Foto: Pixabay

Pred aprilskimi državnozborskimi volitvami je dr. Robert Golob dejal, da bo, v kolikor bo prišel na oblast, poskrbel tudi za mlade. Obljubil jim je, da bodo prvih 10 let zaposlitve oproščeni plačila davkov in dohodnine. Golob je postal predsednik vlade, kaj pa obljube?

Aktualna vlada Roberta Goloba je 1. julija 2022 celo zavrnila predlog novele zakona o dohodnini, ki bi mlade do 26. leta oprostila plačila le te, ki ga je vložila opozicija. Sedaj pa uvaja le novo olajšavo za mlade do 29 let, in sicer v višini 1000 evrov, kar poznavalci ocenjujejo kot ukrep s skorajda ničnim učinkom.

Foto: Zajem zaslona RTV – dr. Robert Golob, predsednik Vlade RS – Bo pojedel predvolilne obljube mladim?

“Če hočemo preprečiti beg možganov in doseči vrnitev mladih, moramo narediti to, kar so naredile skandinavske države. Prvih deset let zaposlitve morajo biti davki in dohodnina za mlade nič,” je Robert Golob dejal na predvolilnem soočenju na RTV Slovenija in s prsti desnice, ki jih je usmeril proti kameri, oblikoval ničlo. Golob je torej mladim obljubil nič davkov in nič prispevkov, a očitno so bile to le obljube …