Goljufi na Goriškem: NEPOVABLJENCI NA DELU

Foto: Pixabay

V preteklih dneh je na območju Policijske uprave Nova Gorica prišlo do goljufivih primerov, ko so neznanci občanom izvedli ali ponujali nepotrebne storitve, pri tem pa jim drago zaračunali ali jih okradli.

V ponedeljek dopoldne sta se na dvorišče ene od stanovanjskih hiš na območju Ajdovščine z manjšim tovornim vozilom pripeljala moška in starejšo gospo prepričala, da je streha potrebna popravila, ker naj bi puščala. Za eno uro sta odšla na streho, ki naj bi jo premazala s posebnim premazom, nato pa za storitev zaračunala več tisoč evrov, ki jih je oškodovanka pozneje v gotovini poravnala v Ajdovščini.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)
V izogib tovrstnim primerom policisti občane opozarjajo, da neznancev oz. nepovabljenih oseb, ki so vsiljivi ali se ob njih čutijo ogrožene, ne spuščajo v hiše ali stanovanja. Prav tako jih je treba imeti vedno pod nadzorom. V primeru, da vseeno postanete žrtev kaznivega dejanja, pa lahko policistom najbolj pomagate tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu.

V soboto sta se dva moška pripeljala tudi v eno od naselij v Goriških Brdih. Starejšega občana sta prepričala, da mu v hiši pušča voda in da bosta težavo odpravila. Eden je stopil v kopalnico, drugi pa je občana zamotil s pogovorom. Pozneje so ugotovili, da je eden od moških iz omare odtujil gotovino.

Policisti PU Nova Gorica pozivajo vse občane, ki bi jim lahko posredovali koristne informacije v zvezi z navedenimi primeri, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo oz. na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: Pixabay

V torek dopoldne so policisti obravnavali podoben primer v Mirnu. Tamkajšnji krajani so jih namreč obvestili o sumljivem neznancu, ki je starejši osebi ponujal popravilo strehe. Med pogovorom jo je zamotil in skorajda pretental, da bi mu izročila več sto evrov gotovine. Slednje so preprečili sorodniki in neznanca odslovili.