Glavna obravnava za smrt 43-letnika iz Vrtojbe: KRATEK SPOMIN PRIČ

Foto: ML

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je z zaslišanjem prič nadaljevala glavna obravnava zoper Žana Goršeta Peršoljo in Sandija Kosa, ki ju obtožnica bremeni uboja 43-letnega V.H. iz Vrtojbe ter Adnana Demirovića, ki je obtožen sodelovanja v pretepu.

14. septembra je bila novogoriška policija obveščena, da na dvorišču zapuščene tekstilne tovarne Ideal v Novi Gorici, kjer se zbirajo brezdomci in uživalci prepovedanih drog, leži nezavesten moški. Na prizorišče je prišla ekipa nujne medicinske pomoči iz novogoriškega zdravstvenega doma in ga odpeljala v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je po dveh dneh zdravljenja umrl.

Nekatere priče septembrskega dogajanja v Idealu so na sodišče privedli prisilno, a niso povedale nič novega, češ, da se septembrskega dogodka slabo spomnijo. Na sodišču bi danes morali pričati tudi drugi očividci, ker pa se niso niti opravičili, je sodnica Darinka Kogoj zanje odredila prisilno privedbo.

Na sodišču sta pričala tudi policista, ki sta 13. septembra v popoldanskem času opravila nadzor na območju nekdanjega podjetja Ideal. Pri ogledu sta videla na tleh ležečega moškega, ki mu je Kos pomagal vstajati. To je bil 43-letni brezdomec, ki je kasneje umrl. Kot sta danes pojasnila policista, sta Kosa vprašala, če potrebuje pomoč pri oskrbi poškodovanega in iskala pojasnilo za njegove poškodbe. Slednji je bil po njunem pričanju le nekoliko krvav pod nosom. Kos jima je povedal, da so se nekoliko sprli, a da se ni zgodilo nič posebnega. Eden izmed policistov je videl tudi moškega, ki je s kraja dogodka bežal proti centru mesta, a ga ni prepoznal. Še en prisoten moški pa je prav tako odhajal s kraja, kjer je ležal 43-letnik, vendar jima je odgovoril, da z dogajanjem nima nič in ne ve ničesar.

Foto: FB Slovenska policija

Policija je izsledila dva osumljenca, stara 23 in 41 let, ki naj bi 43-letnega moškega iz Vrtojbe tako hudo pretepla, da je pozneje umrl. Oba sta stara znanca policije, saj so ju v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja.

Sodišče je več pojasnil pričakovalo od prič, znancev, ki so se nahajale na kraju dogodka v času, ko naj bi osumljeni zaradi izginulega denarja hudo pretepli 43-letnika. Znanka je povedala le, da se dogodka zelo slabo spomni, ker je tistega dne zaužila več prepovedanih drog. Čeprav je bila v pričanjih drugih zaslišanih večkrat omenjena, pa ni tokrat na sodišču povedala ničesar. Prav tako se septembrskega dogajanja ni spomnila prva današnja priča, ki naj bi bila na kraju dogodka. Nekatere priče so v zaslišanju med preiskavo dogajanja omenile tudi, da naj bi se udeleženci dogodka bali Demirovića, a tega danes na sodišču ni potrdila nobena izmed njih.