Gianniev božični koncert v Goriških Brdih je navdušil: VEČNI ROMANTIK ZA ROMANTIKE

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

V Vili Vipolže v Goriških Brdih so minulo soboto ljubitelji dobre glasbe in romantike do zadnjega kotička napolnili koncert večnega romantika Giannija Rijavca v novi glasbeni preobleki, z novim glasbenim pop-simfo stilom.

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Po dolgih letih glasbenega ustvarjanja je na oder postavil svoj inštrument, nastopil je s posebnim, za njegov stil prirejenim belim klavirjem, ki je unikat. Ob spremljavi spremljevalnega pop ansambla, ki so ga sestavljali (Arian Krašna-kitara, vokal; Matjaž Švagelj-bas, vokal in Mitja Tavčar-bobni, tolkala) in godalnega kvarteta (Kati Harej-prva violina, Anja Istenič-druga violina, Katja Pirjevec-viola in Petra Tavčar- Čelo) se je predstavil s svojimi najlepšimi baladami kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Kamen na srcu in najnovejšima Ti si lepa kot pomlad ter Ljubezen…

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

V čarobnem ambientu Vile Vipolže, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek. Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo koncertno dvorano je po koncertu zahtevalo dodatek. Pop-simfo zvok, ki je nova glasbena pot Giannia Rijavca, je nova smer, ki je tudi v Vili Vipolže, kakor na predhodnem koncertu v Štanjelu, doživela ovacije. Občinstvo je v en glas pritrdilo, da so Giannieve balade ob klavirju in z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo postale uspešnice. Istočasno je bil tudi ta koncert dokaz, da slovenska pop glasba ni nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce.

Slovenska pop glasba na ta način dobiva novo dimenzijo, postavljena je v prave koncertne dvorane in to je dokaz, da ni namenjena samo zabavi, ne sodi samo na veselice, ampak je istočasno tudi glasba, ki se lahko, tako, kot klasična glasba posluša.