Gen-I Volleyu primorski derbi v Kopru: POKER GORIŠKIH STREL

Foto: FB Gen-I Volley

Odbojkarice novogirškega Gen-I Volleya so v zaostali tekmi 4. kroga 1.A DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (19, 20, 19) in se s četrto zaporedno zmago v peti tekmi sezone prebile na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Novogoričanke so dobile še drugo tekmo po tritedenskem odmoru zaradi koronavirusa ter drugo zaporedno na gostovanju. Po zmagi v Šempetru v Savinjski dolini so Goriške strele „udarile“ tudi na primorskem obračunu v Kopru. Edini poraz so doživele v prvem krogu, ko so jih v domači dvorani premagale Grosupeljčanke.

Na začetku dvoboja so domačinke vodile z 2-1, izid je bil nazadnje izenačen pri deseti točki. V nadaljevanju so imele pobudo gostije, ki so si ustvarile točkovno „varnostno razdaljo“. Podobno je bilo tudi v drugem nizu. Koprčanke so zagrozile le sredi niza, ko so s petimi zaporednimi točkami izenačile na 15-15, a so Novogoričanke hitro vrnile udarec in povedle z 2-0.

Foto: FB Gen-I Volley – SELENA LEBAN

Na začetku tretjega niza se je pri domačih razigrala Tina Kaker, ki je bila najzaslužnejša, da je njena ekipa kar nekaj časa vodila, nazadnje s 15-14. V nadaljevanju so gostije znova zablestele ob mreži in si priigrale zanesljivo prednost. Končni izid je z asom postavila 15-letna Selena Leban, z 12 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.