Furlanijo šokiral umor 21-letne Nadie Orlando: VOZIL SE JE S TRUPLOM

Foto: Pixabay

Furlanijo-Julijsko krajino pretresa umor, ki ga je v ponedeljek zakrivil Francesco Mazzega, ki bo 10. avgusta dopolnil 36 let. Zadavil je svoje 15 let mlajše dekle. Očitno je bila prav razlika v starosti glavni razlog za spor in umor iz ljubosumja. V Italiji je v zadnjem obdobju vse več umorov deklet in žena.

S truplom se je celo noč vozil naokrog, zjutraj pa se je zaustavil na policijski postaji v Palmanovi, kjer je umor priznal in ga obžaloval. Pred nekaj tedni sta se skupaj mudila na počitnicah v Puglii. Izgledala sta srečen par. A očitno temu ni bilo tako, v kar je posumil tudi njen oče. Žal je prišlo do tragedije.

Morilcu sprva policisti v Palmanovi niso želeli verjeti, ko pa so na dvorišču zagledali avtomobil, v katerem je na sovoznikovem sedežu negibno sedelo dekle, je bila zadeva povsem jasna. Svojih staršev ni želel srečati, ker ga je bilo preveč sram.

Foto: Messaggero Veneto – Nadia Orlando in Francesco Mazzega sta izgledala srečen par.

»Potem, ko mi je Nadia rekla, da me je prejšnji večer varala, sem ji izrekel nekaj glasnih žaljivk. Namenila mi je zaušnico. Postal sem besen in jo zagrabil za vrat. Ne vem, koliko časa je trajalo. Ostala je negibna,« je dan po umoru svoje dejanje obžaloval Francesco Mazzega, doma iz Muzzane, ki se je pred časom preselil v Spilimbergo. Ker je bil v šoku in zmožen še kakšnega nepremišljenega dejanja, so ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico na opazovanje.

Pokojna Nadia je bila njegovo dekle leto dni. Bila sta tudi sodelavca. V zadnjem obdobju je bilo njuno razmerje, predvsem zaradi velike razlike v starosti, v krizi. 21-letnica iz Vidulisa di Dignano se je želela družiti z mlajšimi kolegi in kolegicami. Kot poroča Messagero Veneto, se je fantu morda celo zlagala, da ga je varala, ker si je želela končati razmerje.

 »Odvzel sem življenje ljubljeni osebi in sedaj je konec tudi mojega,« je umor objokoval Francesco Mezzega in dodal: »Ne želim si, da bi me morali starši obiskovati v zaporu in plačevati za moje dejanje. Tega si niso zaslužili.«

Uredništvo