Festival Oktober jazz na Goriškem: ŠEST KONCERTOV

Foto: Pixabay

Festival Oktober jazz pripravljajo od leta 2015. Na Goriško prinaša šest koncertov mednarodnih skupin, ki se bodo odvijali v Kulturnem domu Nova Gorica, le zadnji bo na sporedu v Vili Vipolže. Sinoči se je predstavil Boštjan Simon Quintet.

Torek prinaša brezplačni festivalski koncert zasedbe Winds Aloft – pihalnega kvinteta orkestra Zračnih sil ZDA v Evropi, ki ga poklanja Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani. Petčlanska skupina v klasični zasedbi flavte, oboe, klarineta, fagota in roga izvaja raznolike glasbene stile in se uvršča med uglednejše komorne skupine v Evropi. Sedež ima v zračnem oporišču Ramstein v Nemčiji, nastopa tako za vodstvo ameriške vojske, ameriške veleposlanike, tuje dostojanstvenike in predsednike kot tudi na dogodkih lokalnih skupnosti. V četrtek bo na sporedu kvartet glasbenikov iz Italije in Slovenije Quartzite4tet. V petek v sodelovanju z Mandau Jazz Festivalom iz Zittava v Nemčiji prihaja nemška zasedba Richart Ebert Quartet.

Foto: Pixabay

Sobotna koncerta sta plod dolgoletnega čezmejnega sodelovanja z društvom Controtempo iz Krmina in festivalom Jazz&Wine of Peace. V Novo Gorico bosta pripeljala italijansko zasedbo Open Area Project, ki bo nastopila v dopoldanskem času, popoldan pa se bo novonastali ameriško-norveški trio Murray/Haker Flaten/Nilssen-Love predstavil v Vili Vipolže v Goriških Brdih.