Festival italijanskega sodobnega plesa na Goriškem: VRTNICE V ITALIJANSKIH RITMIH

Foto: Pixabay

Na Goriškem se začenja četrti festival italijanskega sodobnega plesa New Italian Dance Platform, ki predstavlja največjo platformo italijanskega plesa na mednarodni ravni. Dogodek bo prvič tudi v Sloveniji. Nekaj plesnih predstav bo namreč gostila tudi Nova Gorica.

NID Platform je bienalna prireditev, obenem pa največja in najpomembnejša mednarodna platforma novega italijanskega plesa, ki navezuje stike med italijanskimi skupinami in trgom ter italijansko in mednarodno stroko in tako skrbi za opaznost italijanske scene. Vse od svoje ustanovitve leta 2012 do danes je platforma NID pridobila vse večje zanimanje s strani samega sektorja, kar dokazuje z udeležbo z več kot 300 italijanskih in mednarodnih strokovnjakov, akreditiranih za dogodek.

V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica bodo gostili tri izmed 16 festivalskih predstav, ki jih je za tokratni festival izbrala mednarodna žirija ter eno gostujočo predstavo. V Novi Gorici bo danes ob 20.45 plesna skupina Kinkaleri/Le Supplici izvedla predstavo Hekla, v petek se bo predstavila plesna skupina Aldes s predstavo In girum imus nocte et consumimur igni (Roberto Castello), v sobota pa plesna skupina Spellbound s predstavo Mysterous engine.

Foto: Pixabay

V Gorici  bodo nastopile  plesne skupine Opus Ballet, Compagnia Van (z dvema predstavama), Compagnia MM Contemporary Dance Company, Compagnia Artemis Danza, Compagnia Codeduomo, Balletto di Roma, Compagnia Collettivo Cinetico, Compagnia Simona Bucci, Compagnia Cab 008, TIR Danza, Compagnia Zebra ter furlanska La compagnia Arearea s predstavo Le Quattro Stagioni – from summer to autumn, ki se predstavlja z veliko spontanostjo in svežino v zvokih Štirih letnih časov skladatelja Vivaldija.

Uredništvo